Üniversitemizde Enstitülere Yönelik Araştırma Üniversitesi İzleme Toplantısı Yapıldı
2 Şubat 2022 | 15:30

Üniversitemizde enstitülere yönelik Araştırma Üniversitesi İzleme Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya; Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ramazan Bayındır, Prof. Dr. Bekir Buluç, Bilişim Enstitüsü, Eğitim Bilimleri Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü müdür, müdür yardımcıları ve enstitü sekreterleri katıldı.

Toplantıda konuşan Prof. Dr. Ramazan Bayındır, 2021 yılında yapılan çalışmalar ile 2022 yılında yapılacak olan çalışma ve projelere değindi. Prof. Dr. Ramazan Bayındır sunumunda, 13 Aralık 2021 tarihinde “YÖK Araştırma Üniversiteleri Toplantısı”nda alınan kararlar doğrultusunda Üniversitemizin araştırma vasfıyla ilgili bilgilendirmelerde bulundu. Üniversitemizin konumunu daha ileriye taşımak için etkileşim ve iş birliği alanlarında yapılacak çalışmalardan da bahseden Prof. Dr. Ramazan Bayındır, 2022 yılındaki çalışmaların Literatürde Gazi, Sanayide Gazi, Projelerde Gazi ve Girişimci Gazi olmak üzere dört ana başlıkta toplandığını ifade etti. Prof. Dr. Ramazan Bayındır, özellikle doktora tezlerinin proje, yayın ve girişimcilik konularında katkı sağlaması için tedbirler alınması, lisansüstü öğrencilerin yayınlarda kendi kurum e-posta ve kurum adreslerini kullanmasının sağlanması, danışman atama için kriterler belirlenmesi ve doktora öğrenci alımı sayısının düzenlenmesi gerektiğini vurguladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız ise nitelikli insan gücü yetiştirmek bakımından enstitülere büyük görev düştüğünü söyledi. Üniversitemizin araştırma üniversiteleri arasındaki sıralamasının daha da iyi noktalara taşınması gerektiğini ifade eden Prof. Dr. Musa Yıldız, öğretim elemanlarından yapılan çalışmalara katkı sağlamalarını istedi. Prof. Dr. Musa Yıldız, daha fazla proje destekli tezlerin yapılmasını, öğrenci alım sınavlarında kaliteli öğrencilerin alınmasını ve danışman atama kriterlerinin belirlenmesini gerektiğini dile getirdi. Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, araştırma üniversitesi olmanın Üniversitemize yüklediği misyon doğrultusunda faaliyetlere devam edeceklerini vurguladı.

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız’ın konuşmasının ardından enstitü müdür ve müdür yardımcıları konuyla ilgili görüşlerini belirtmesinin ardından toplantı sona erdi.

background image